Sítérkép nagyítása

Magasság:
745 - 2700 m
Szintkülönbség:
1955 m
Sípályák hossza:
191 km
Liftek száma:
91 (kabin: 9, ülő: 25, húzó: 57)
Budapest:
521 km, 4 óra 56 perc
Síbérlet árak 2015/2016 főszezon:
1 nap 48,5 €, 6 nap 241 €

TEREPFOTÓK

SÍPÁLYÁK

A megközelítőleg 232 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya a 98 modern felvonónak és síliftnek köszönhetően kényelmesen elérhető. A Schladming környékén elhelyezkedő 9 kisebb síterep alkotja a Schladming-Dachstein-Tauern sírégiót:

Ezek közül a legnagyobb egybefüggő rendszert az ún. Schladminger 4-Berge-Schischaukel (4-hegy síhinta) alkotja, Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm között lecsatolás nélkül átsízhetünk. A többi síterület az érvényes síbérlettel ingyenesen igénybe vehető síbusz-járatokkal is megközelíthető.

A régió földrajzi fekvésének köszönhetően igen hóbiztosnak számít. Európa legmodernebb hóágyúrendszerei pedig egészen késő tavaszig gondoskodnak a zavartalan téli élményekről.

A schladmingi síterület egyik ékköve a hazánkhoz legközelebb eső gleccsersí-terület: a Dachstein-gleccseren az év nagy részében lehetőség van csúszásra, a freestyle szerelmeseit pedig komoly snowpark várja.

A sírégió központja a Planai sícentrum, amelyet a közvetlenül Schladmingból induló kabinos lifttel lehet elérni, a völgybe pedig egy 5 km hosszú, FIS minősítésű pálya vezet le, ahol rangos lesikló versenyeket szoktak rendezni.

Ramsau am Dachstein fennsíkja a sífutók mekkája: összesen 150 km hosszúságú kezelt sífutópálya található a környéken. Gyermekek és kezdők részére pedig megannyi tanulópálya és számos gyakorlólift segít a síelés technikájának elsajátításában.

Schladming és környékén elhelyezkedő síterepek tagjai a 860 km sípályát és 270 síliftet magában foglaló Ski Amadé síszövetségnek!

SZÁMOK, ADATOK, TÉNYEK

A leghosszabb völgyszakaszok:
Hochwurzen FIS-völgyszakasz (7.7 km), Galsterbergalm-völgyszakasz (7 km), Reiteralm Gasselhöhe-völgyszakasz (6 km), Planai-völgyszakasz (4.6 km)
  • Téli-nyári szánkópálya: Hochwurzen (7 km hosszú)
  • Éjszakai síelés: Hochwurzen (3 km hosszú)
  • Gleccserátkelés: 25 km a Dachstein-gleccseren át Obertraunba (túravezetővel ajánlott)
  • Sítipp: 18 km hosszú Edelgriess freeride sípálya a Dachstein-gleccserről a Ramsauig (túravez.)
  • Ajánlat a kezdőknek: ramsaui gyermekvilág („Kali” gyermekvilág, síiskolák, tanulópályák, stb…)


Schladming, 8971 Rohrmoos, Lans-Strobelweg 281.